• Dátum: 29.02.2020
  • Tip: Juvan
  • Kurz: 1.49

V kvalifikácii na hardový WTA turnaj v Monterrey si zahrám mladú slovinskú tenistku Kaju Juvan proti Nadii Podoroskej. Kurz 1,5 je z môjho pohľadu hrateľný, hráčky sa stretli presne pred týždňom v kvalde v Acapulcu a v podobnom kurze tam Juvan zvíťazila v dvoch tajbrejkoch. Celkovo je podľa mňa Juvan kvalitnejšía hráčka, ktorá tento rok pôjde do top100 a začne stabilne hrávať aj na WTA úrovni, to Podoroskej maximom sú ITF turnaje.

Kaja Juvan je v 19 rokoch už na dostrel top100 a tento rok ukazuje, že to nie je žiadna náhoda. Na Australian Open prešla kvalifikáciou cez ťažké súperky Sanders a Vikhlyantsevu, vypadla až v prvom kole s top hráčkou Yastremskou. Vo Fed Cupe zvládla hladko obidve svoje dvojhry a potom prešla kvaldou aj v Acapulcu, kde v prvom kole dokonca porazila Venus Williams. Juvan je najsilnejšia na antuke, ale veľmi rýchlo sa zlepšuje na harde, kde má celkovo bilanciu 26/13 a tento rok ešte hrala len tam (bilancia 8/3). Je to moderná tenistka s dobrým pohybom, dobrou dlžkou úderov a celkovo je na svoj vek veľmi komplexná, s dobrou defenzívou aj útokom.

Nadia Podoroska je zhruba o 50 miest v rebríčku za Juvan a má to svoje opodstatnenie, argentínska tenistka hráva prakticky len ITF turnaje. Tento rok má skvelú formu, keď drží na pohľad famóznu bilanciu 17/2, ale prevažná väčšina výhier bola s hráčkami mimo top200. Podoroska v januári vyhrala 2 ITF turnaje (25K) po sebe, lenže tam nenarazila ani na jedinú hráčku top200. Jej najväčšie skalpy v tejto sezóne sú Cepede a Maria na challengerovom turnaji v Newport Beach, kde zaznamenala prvú prehru v sezóne proti Brengle. Tú druhú si potom pripisala práve proti Juvan v Acapulcu. Medzi týmito dvoma turnajmi ešte vyhrala 3 zápasy vo Fed Cupe, ale opäť všetko proti slabučkým súperkám.

V súhrne, v tomto zápase vnímam Juvan ako favoritku, keďže ju považujem za väčší talent s vyššími kvalitami už teraz. V Mexiku je už druhý týždeň a v Acapulcu urobila dobrý dojem výhrou nad Venus Williams, ktorá jej musela dodať množstvo sebavedomia (zápas vyhrala po odvrátení 7 mečbalov Venus). Je teda plne aklimatizovaná a dobre rozohratá, naopak Podoroska v Acapulcu prehrala hneď prvý zápas kvalifikácie chýba jej tak zápasová prax, navyše sa jej darí viac na ITF okruhu. GL!

Tiket



Chat