• Dátum: 28.02.2020
  • Tip: Ano
  • Kurz: 9.5

Potkan hnedý (staršie potkan hnedastý, potkan obyčajný, potkan hnedavý, potkan kanálový; ľudovo potkan; lat. Rattus norvegicus, staršie Mus decumanus) je hlodavec z čeľade myšovité. Dnes je to kozmopolitne rozšírený druh, pôvodom z močiarov severovýchodnej Ázie. Výskyt na Slovensku bol doložený na 79,1 % územia.

Ak mesto pravidelne nederatizuje, je tam päť až desať potkanov na jedného obyvateľa. Ak sa však robí, žije v meste len toľko potkanov, koľko má obyvateľov.

Z uvedeného vyplýva, že voličský potenciál tejto strany je obrovský, keďže potkanov by poděa uvedeného vyššie malo byť v SR tak 15-30 mil. Zajtra sa očakáva pekné počasie, takže im nebude nič brániř opustiř svoje diery a pobrať sa k volebným miestnostiam. Problém budú mať len tí, ktorí by pritom museli prekonať mostom rieku, to tieto hlodavce neradi robia....

Vo vlaňajších prezidentských voľbách dostal predstaviteě tejto strany o skoro 4 percentá viac, ako hovoril posledný prieskum. Navyše uvedené hlodave len zriedka vlastnia mobil. Ak aj, často ho majú vypnutý. Takže na 6-7% by to zajtra malo pohodlne vyjsť.

Pokiaľ nebude budúca vláda v nasledujúcich 4 rokoch dosledne deratizovať, v ďalších voľbách možno rozmnožený elektorát tejto strany v spojení s ďalšími hnedými košeľami ovládnuť náš felvidék.

glta

Tiket



Chat