• Dátum: 26.02.2020
  • Tip: I.Popovic
  • Kurz: 1.34

V zápase prvého kola na malom 25k ITF turnaji v Perthe odporúčam hrať domácu Popovic proti Slovenke Zuzane Zlochovej. Zápas sa už začal dnes ráno, ale kvôli zlému počasiu bol preložený na zajtra. Popovic vedie po prvom game na vlastnom servise 1-0, na podaní je Zlochová.

Ivana Popovic je mladá austrálska tenistka, ktorá je v 19-tich rokoch zatiaľ na svojom maxime (370), ale očakávam, že čoskoro pôjde výrazne v rebríčku vyššie. Už minulý rok naznačila svoje možnosti, keď na dvoch domácich ITF uhrala semifinále, pričom dvakrát porazila vo vysokých kurzoch aj Aiavu či Rogowsku. Tento rok pokračuje v dobrých výkonoch, keď si už dokázala v kurze cez 5 pripísať skalp top100 hráčky Sorribes, či skalp Muramatsu (205). V kvalde na AO dokázala dosť potrápiť aj Bogdan (88), s ktorou zohrala mimoriadne vyrovnaný zápas (6-7, 4-6). Popovic hrá dosť agresívny tenis a v domácich podmienkach je najsilnejšia, takže očakávam, že aj proti Zlochovej by mala podať dobrý výkon. Tento rok okrem Bogdan prehrala len s kvalitnými hráčkami z druhej stovky (Inglis, Vickery, Murray).

Zlochová je o 10 rokov staršia, v januári oslávila už 30tku a jej kariéra ide pomaly dole. Posledný turnaj vyhrala ešte v roku 2016 a aj keď maximum má v tretej stovke (263), v súčasnosti je o vyše 50 miest nižšie (316). Silnejším povrchom Zlochovej je antuka, ale aj na harde dokázala vyhrať v kariére zopár slabých ITF (10k). Hlavný rozdiel medzi Popovic a ňou vidím v súčasnej forme, ktorá je ďaleko slabšia ako u jej austrálskej súperky. Zlochová mala už koniec minulej sezóny mimoriadne slabý, keď na posledných 4 turnajoch v sezóne (všetko v Austrálii) schytala 4 debakle v prvom kole (v 6 z 8 setov uhrala maximálne 2 gamy). V tejto sezóne až na jednu výnimku, keď v prvom zápase sezóny prekvapujúco otočila zápas s Ulou Radwanskou, pokračuje v podobnom duchu, keď proti kvalitnejším hráčkam schytáva jasné prehry. Na minulotýždňovom turnaji na rovnakom mieste v Perthe sa natrápila so 16 ročnou hráčkou bez rebríčku v troch setoch (v kurze 1,11) a potom v druhom kole schytala debakel od Akity 1-6, 2-6.

V súhrne, v tomto zápase výrazne favorizujem domácu mladú nádej Popovic, ktorej kvalita je podľa mňa výrazne vyššia, ako naznačuje rebríček. Potvrdzujú to výsledky z posledných mesiacov, kedy porazila hneď niekoľko hráčok druhej stovky, ale aj Sorribes z top100 a prehráva prakticky len s kvalitnými hráčkami. Navyše je doma v Austrálii najsilnejšia. Zlochová je naopak na ústupe, nemá dobrú formu a v rozohranom zápase už je o jeden game dole (čo nemusí nič znamenať, ale predsa len je to plusový faktor k stávke na Popovic). GL!

Tiket



Chat