• Dátum: 22.02.2020
  • Tip: Vlhová Petra
  • Kurz: 2.5

Ahojte,

moju druhú dnešnú analýzu venujem našej favoritke zo Slovenska - Peti Vlhovej. Som veľmi rád, že sa občas na Slovensku nájdu aj športovci, ktorí majú celosvetový úspech.

Čo sa týka samotnej situácie, Peťa je pre mňa jednoznačný favorit. Ako sme si všimli venuje veľa času na disciplíny, v ktorých doteraz nesúťažila a musím zhodnotiť, že je úspešná. Dokáže poraziť súperky, ktoré majú ako hlavnú disciplínu zjazd alebo super G. Nutne musím podotknúť, že v slalome momentálne nemá konkurenciu (áno, Mikaela je bohužiaľ mimo - ale ako jediná s ňou dokázala súperiť a aj ju poraziť v jej hlavnej disciplíne slalom!).

A táto kombinácia?
Má niekto šancu?
Predpokladám, že v zjazde ju pár súperiek predbehne, ale aj keby to bolo o sekundu, ako v dnešnom zjazde, tak Peťa to v slalome HRAVO dobehne. Jediná, kto stojí za zmienku je Wendy Holdener, ktorá môže Peťu potrápiť, ale myslím si, že už v zjazde to Peťa tesne dá a v slalome bude mať výhodu. Federica Brignone má top formu a je úžasná, ale slalom proste nie je jej top. Ostatné pretekárky by pre mňa boli skôr prekvapením - Gisin, Bassino a podobne.

Ak Peti všetko výjde, nebude mať zajtra konkurenciu. Pri lyžovaní nikdy nič nie je isté, ale verím, že po vypadnutí v minulej kombinácii si to Peťa postráži.

Veľa štastia a veľa úspechov slovenskému lyžovaniu.

Tiket



Chat