• Dátum: 21.02.2020
  • Tip: Sparta Praha
  • Kurz: 1.33

Zdravím tipéri,

Dnes sa trochu povenujem florbalu. Vybral som si zápas českej najvyššej ligy Sparta Praha - Česká Lípa.

Už keď sa hneď na začiatku pozrieme na postavenie tímov v tabuľke (4. vs 10.), vieme odhadnúť, kto by mal zápas vyhrať. Poďme si ale povedať aj niečo viac o tom, prečo práve Sparta.

Mojim najväčším argumentom je fakt, že do konca základnej časti zostávajú už len posledné dve kolá a bojuje sa teda o 6 bodov. Sparta stráca na tretí tím tabuľky až 7 bodov a tak je jasné, že ich už nemôže dobehnúť. Body ale potrebuje, keďže len dva body za ňou sa nachádzajú Bohemians. Tí, už tiež vedia, že sa nižšie neposunú, lebo na 6.miesto majú k dobru 12 bodov.

Je teda jasné, že v play-off sa stretne Sparta práve s Bohemians. Vźajomné duely mali vždy vyrovnané (posledné tri skončili remízou), a tak bude najsilnejším faktorom do play-off výhoda domáceho prostredia.

A práve o tú musí Sparta bojovať aj v tomto zápase. Má pred sebou pomerne ľahkého súpera a nemôže si dovoliť zaváhať ak chce pomýšlať nad vstupom do play-off z výhodnejšej pozície.

Práve preto si myslím, že Sparta tento zápas zvládne ľavou zadnou a pripíše si dôležité víťazstvo, ktoré sa bude mentálne počítať už do play-off.

GL všetkým!

Tiket



Chat