• Dátum: 21.02.2020
  • Tip: Rakousko
  • Kurz: 2.16

Český biatlon tu má zatiaľ dva nečakané, ale veľmi cenné úspechy. Zisk dvoch bronzových medailí by očakával naozaj málokto a verili snáď len najväčší českí fanúšikovia. Nikdy nehovor nikdy, no na medailu, ani kvalitné umiestnenie, to aspoň v tejto štafete však nevyzerá.

Zo širokej ponuky som si vybral práve ich horšie umiestnenie v porovnaní s rakúskymi ženami. Na prvom úseku za Češky pôjde Jessica Jislová, ktorá tu na MS šla len šprint, keď urobila 4 chyby, no skončila až na 70.mieste. Celkovo nemá tak hroznú streľbu - je nad 80%.

Avšak, jej najlepšie tohto-sezónne umiestnenie prišlo v šprinte v Hochfilzene. Tu jej ani 0+0 nestačilo na umiestnenie v TOP 15. Jislová bola napokon sedemnásta, so stratou 53 sekúnd.

V Rupholdingu dokonca v šprinte len pri 2 chybách skončila až 86. Za Rakúšanky odštartuje Julia Schwaiger. Tá skončila v individuáli na týchto MS až 54., no až 5x chybovala. V Pokljuke chybovala len raz a bolo to 19.miesto.

Keď sa ale pozrieme na jej umiestnenia, v priemere končí okolo 40.miesta a má približne rovnakú streleckú úspešnosť ako Jislová. Tu je to papierovo v podstate na rovnako.

Druhý úsek pôjdu Davidová a Lisa Hauser. Tu by minulú sezónu mala Češka asi jasne navrch, ale v tejto sezóne je to oveľa horšie. Počas celej sezóny to boli podpriemerné umiestenia a na týchto MS 37. v šprinte, 25. v stíhačke a ôsma v individuáli.

Rakúšanka bola v šprinte 17., v stíhačke ôsma, len individuál jej vôbec nevyšiel (51.). Rakúšanka je ale v slušnej forme. V nedávnej Pokljuke skončila dva-krát siedma (v individuáli aj v šprinte len po 1 chybe).

Takže aj keď je stále mierna favoritka Markéta, nebolo by veľkým prekvapením, ak by aj po 2.úseku boli štafety zhruba na rovnako, alebo dokonca by boli Rakúšanky s náskokom pred českou štafetou.

Tretí úsek :

Charvátová vs. Rieder - Charvátová získala šokujúco bronz v šprinte. Rieder bola až 51. Ale - bol to naozaj šok a Charvátová už mala ďalej podľa očakávaní horšie výsledky :

42.miesto v stíhačke a 7 chýb, 46. v individuáli a 6 chýb. Rieder urobila v stíhačke jednu chybu a polepšila si o 20 miest na 31.miesto. V individuáli skončila s jedinou chybou siedma. Lucka je určite rýchlejšia, ale celkovo na tomto úseku favorizujem rakúsku biatlonistku.

Charvatová má v tejto sezóne len 68% úspešnosť na streľbe a tak jej určite hrozí trestné kolo (min.sezóna 71%). Rieder je na tom oveľa lepšie - 87% úspešnosť (v min.sezóne dokonca 90%!).

No a na poslednom úseku pôjdu - Eva Kristejn Puskarčíková a Katharina Innerhofer :

Innerhofer bola lepšia v šprinte i stíhačke (19. a 28. vs. 24. a 44.), Eva zas v individuáli (10. vs. 20.). Tu zas ale bola Rakúšanka oveľa rýchlejšia, keď mala o 3 trestné minúty viac, no celkovo stratila na Puskarčíkovu len 1 a pol minúty.

Najväčšie riziko je azda to, ako Katharina odstrieľa na stojke. Na ležke má fantastických 88%, v stoji len slabučkých 59%. 2/5 rán teda idú mimo. Bude to zrejme ltt a bude záležať aj na tom, v akej pozícii budú Rakúšanky.

Celkovo to ale vidím veľmi vyrovnane. Prvý aj druhý úsek papierovo takmer rovnaké. Na 3.úseku bude mať podľa mňa mierne navrch Rakúšanka a na štvrtom má rakúska biatlonistka jasne navrch bežecky, len nesmie zlyhať v streľbe v stoji. Verím však, že aj s prípadným trestným kolom bude v pozícii, že to môže dať bežecky.

Fair kurz vidím na úrovní 1,90, určite nie nad 2.

Tiket



Chat