• Dátum: 21.02.2020
  • Tip: Dortmund
  • Kurz: 1.44

Nedávno sa títo súperi stretli v nemeckom pohári kde som analyzoval výhru Dortmundu, ktorá síce nevyšla, ale pokusím sa o reparát a pomôžem si teda aj vtedajšou analýzou.

Brémy sa v priebehu tejto sezóny trápia keď sú momentálne v bundesligovej tabuľke až na 17. mieste keď na posledný Paderborn majú k dobru len jediný bod a na miestenku znamenajúcu záchranu strácajú 5 bodov. Hodnota ich hráčskeho kádra je 189 mil. euro a obsahuje viacero zaujímavých mien : brankár Pavlenka, obrancovia Vogt či Moisander, stredopoliari Nuri Sahin(3a), Bittencourt, Eggestein(2a) či Klaasen(3g+4a) a ofenzívny hráči Rashica(7g+3a), Sargent(2g+2a) Selke, Osako(4g) či už 41-ročný Claudio Pizarro.

Dortmund môže byť aj napriek vypadnutiu z národného pohára s doterajším priebehom sezóny určite spokojný. Pokračujú v jarnej fáze LM v ktorej v utorok zdolali 2-1 PSG, v bundeslige sú síce až na treťom mieste, ale na vedúci Bayern strácajú len štyri body. Hodnota ich hráčskeho kádra je 616 mil. euro a všetci poznáme nasledovné mená : Burki, Hummels, Zagadou, Hakimi(9a), Pisczek, Emre Can, Witsel, Brandt, Reus(11g+6a-zranený), Thorgan Hazard(4g+9a), Gotze, Sancho(13g+14a) či Haaland(8g).

Zaujímavou informáciou sú určite aj absencie v jednotlivých tímoch. Kým v hosťujúcom tábore je istá neučasť Reusa pre zranenie a otázny sú Brandt a Delaney tak v domácom tábore si určite nezahrajú Eggestein(karty) a Mohwald a otázny sú ešte aj : Augustinsson, Bargfrede, Fullkrug, Gross, Lang, Langkamp a Vogt.

Je pravda, že Dortmund v posledných sezónach v Brémach niekoľkokrát zaváhal. Ja som si pozrel časť toho pohárového zápasu a tam boli Brémy veľmi efektívne keď zo 4 striel na bránu dali 3 góly zatiaľčo hostia pozahadzovali veľký počet šancí. Celkovo vyhral Dortmund ten zápas na strely 22-9 a loptu držal 63% času. Ak zopakuje takýto výkon a trošku zlepší efektivitu tri body, ktoré by sa do majstrovského boja rozhodne rátali by nemali byť problémom.

Tiket



Chat