• Dátum: 18.02.2020
  • Tip: Trnava
  • Kurz: 1.95

V tomto zápase je pre mňa jasným favoritom hosťujúca Trnava. Dôvodov prečo som si zvolil práve Trnavu je hneď niekoľko:
- Už niekoľko visí nad budúcnosťou Senice veľký otáznik. Klub dlho hľadal investora a otázny bol aj jeho štart v jarnej časti ligy. Cez zimu z klubu odišlo 8 hráčov, vo väčšine prípadov išlo o hráčov, na ktorých stála hra Senice a boli stabilnými článkami základnej zostavy.
- Náhrady za hráčov ale doposiaľ do Senice neprišli. Dôvodom je aj to, že starý majiteľ bol podľa informácií z viacerých článkov pripravený odhlásiť klub zo súťaže. Senicu zachránil v poslednej chvíli nový investor, ktorý ale nedokázal zatiaľ priviesť nových hráčov, kvôli konfliktu so starým venezuelským majiteľom.
- Ani príchodom nového investora sa veci nepohli k lepšiemu, po odchode trénera Ščasného dostal možnosť zasadnúť na post trénera Jozef Olejník, ktorý v klube vydržal 3(slovom tri) dni a následne mu bolo oznámené, že v klube končí. Za všetko hovorí odkaz pôvodného majiteľa z Venezuely, ktorý poslal do Senice deň pred zápasom s DAC. „Hráči, ktorí nemajú so Senicou zmluvu, ani dohodu, nech opustia kabínu. Vzťahuje sa to aj na realizačný tím.“ (zdroj denník Šport)
- Ďalším dôkazom zlej situácie v Senici je aj rozhovor s bývalým trénerom Ščasným, ktorý dostal výpoveď len pred týždňom. Otvorene priznal, že niektorým hráčom musel platiť obedy zo svojich peňazí a pre niektorých hráčov sa musela skladať kabína, aby si mohli nakúpiť. Rovnako v rozhovore aj brankár Vorel priznal, že hráči nedostali plat už niekoľko mesiacov.
- V úvodnom kole jarnej časti Senica prekvapivo získala bod na ihrisku DAC, ale treba uznať, že ideálna situácia nevládla počas zimy ani v kabíne Dunajskej Stredy. V tomto zápase viedol Senicu tréner dorastencov, Pagáč, ktorý dostal na tento zápas výnimku od SFZ, a je otázne, kto povedie Senicu v zápase proti Trnave.
- Aktuálny káder Senice momentálne tvorí len 18 hráčov, až 9 z nich mladších ako 20 rokov. Počas zimnej prípravy bola situácia naozaj kritická a na niektorých tréningoch Senice bolo iba 8 hráčov, dokonca niektoré z plánovaných zápasov musel klub zrušiť.
- Na druhej strane hosťujúca Trnava predstavila pred sezónou nového majiteľa, ktorý má ambiciózne ciele. V zime opustilo kabínu Trnavy viacero opôr z jesennej časti - Halilovic, Lovat, Mesík, Yilmaz... ale klub angažoval množstvo najmä zahraničných posíl. Prakticky sa vymenila celá obrana okrem Mitreu. Novovyskladaný tím absolvoval prípravu v Turecku a počas zimy absolvoval až 6 prípravných stretnutí proti silnejším zahraničným klubom, naopak Senica odohrala len 4 proti tímom z 2. slovenskej ligy.
- Trnava sa hneď v prvom zápase jarnej časti stretla v derby proti Slovanu. Favorit bol jasný, ale Trnava veľmi milo prekvapila a dovolím si povedať, že bola v zápase lepším tímom, nebyť nepremenej penalty Mitreu v druhom polčase, tak zápas mohol skončiť ešte priaznivejšie pre domácich . (0:0)
- Tabuľové postavenie hovorí jasne. Do konca základnej časti zostávajú 3 kolá a Trnava sa momentálne nachádza na poslednom postupovom mieste do prvej šestky. Hoci kluby v tabuľke od seba delia iba 4 body, tak motivácia je určite na strane hostí, ktorí si nebudú chcieť nechať újsť druhý rok po sebe postup do prvej šestky. O (ne)motivácii domácich hovoria fakty, ktoré som spomenul vyššie. Všetko sa dá dohľadať v článkoch, ktorých je o Senici v poslednej dobe dostatok.

Skúsenosti, motivácia a kvalita je jednoznačne na strane hostí, ktorých do Senice určite príde podporiť veľké množstvo fanúšikov. Trnava si zo záhoria povezie 3 body.
Veľa štastia

Tiket



Chat