• Dátum: 16.02.2020
  • Tip: Kyrgios
  • Kurz: 1.39

Sú 2 typy turnajov, ktoré ide Nick Kyrgios odohrať. Tie, ktorých sa ide zúčastniť a pokúsiť sa o dobrý výsledok, avšak neberie ich nejak vážne. A sú aj tie, na ktoré ide baviť divákov, predvádzať čo najkvalitnejšiu hru a so snahou dostať sa čo najďalej. A toto je práve podľa mňa ten typ turnaja.

Kyrgios za posledný rok predvádza na harde veľmi kvalitnú hru a výborný servis.
V roku 2019 sa bavil tenisom hlavne na turnajoch v Acapulcu a Washingtone, v ktorých aj všetko vyhral (V Acapulcu finále proti Zverevovi a vo Washingtone proti Medvedevovi) . Práve tento turnaj v Delray Beach sa dá porovnať k týmto turnajom, dokonca tentokrát tam ide ako nasadená jednotka a v turnaji nebude až taká veľká konkurencia.
Nick sa na takýto turnaj nastaví v hlave tak, že ho pojde vyhrať. Každopádne, má na to poraziť každého hráča v turnaji. Môže takisto potvrdiť skvelú formu takisto aj z AO, kde postúpil do osemfinále, kde skončil na rakete Nadala.

V prvom kole sa stretne so svojim kamarátom, veľmi šikovným mladíkom, 22 ročným Tommym Paulom (70.hráč v rebríčku). Paul zaujal hlavne na AO, kde v krásnom a dramatickom zápase vyradil z turnaja favorizovaného Dimitrova 3:2 na sety. Padol až v 3.kole s Fucsovicsom. Od AO, narozdiel od Kyrgiosa odohral aspoň jeden zápas, avšak v New Yorku hneď nestačil na Kecmanoviča 4:6, 2:6.
Aj keď Paul má predpoklady na to, aby potrápil akéhokoľvek súpera, nemá ešte toľko skúsenosti a navyše proti Kyrgiosovi to bude mať veľmi ťažké a vzhľadom na okolnosti vidím jeho šance v 1.kole ako nulové.
Treba však dodať, že pred AO odohral turnaj v Adelaide, kde sa dostal až do semifinále a prehral s Lloydom Harrisom. Obsadenie turnaja však takisto nebolo až také kvalitné, vyradil síce Bedeneho, antukárov Jarryho, Cuevasa, Ramosa.
Kyrgios je ale iná liga.
Ja osobne sa veľmi rád pozeram na Kyrgiosovu hru, jeho hra je nevyspytateľná a súper niekedy nevie kam skôr.
Proti silnejším súperom je to viac na škodu a nemôže si to dovoliť, ale toto bude zápas, kde Nick môže nakopnúť svoju víťaznú vlnu a dostať sa do tej svojej typickej hry pre divákov a s taktikou meniť často svoj štýl hry.

Kyrgios do turnaja ako nasadená jednotka nejde len tak a som presvedčený, že v turnaji bude chcieť ísť čo najďalej a preto zápas proti Paulovi beriem ako povinnú jazdu, hoc bude hrať proti domácemu hráčovi.

Tiket



Chat