• Dátum: 16.02.2020
  • Tip: Pittsburgh
  • Kurz: 1.45

Poznáte ten pocit keď ste veľmi málo spali a navyše sa vám nič nedarí ? Asi takýto pocit budú zažívať dnes večer hráči Detroitu na ľade Pittsburghu.

Domáci tučniaci sú aktuálne na štvrtom mieste východnej konferencie keď v doterajších 56 zápasoch uhrali 76 bodov. Na prvý Boston strácajú síce 8 bodov, ale majú až o tri zápasy menej takže to nie je až také hrozné. Na deviatu Carolinu, ktorá by už nešla do play-off majú náskok 7 bodov takže stále majú o čo hrať. V produktivite sa najviac presadzujú Malkin(58kb), Rust(45), Guentzel(43), Letang(38) a samozrejme aj Sydney Crosby(34kb v 28z). V bráne je jednotkou Tristan Jarry s priemerom 2,14 góla na zápas a úspešnosťou 93%.

Detroit prežíva veľmi slabú sezónu, ktorú prakticky už len dohráva. Je na poslednom mieste NHL so ziskom biednych 32 bodov a na predposledné Los Angales stráca až 15 bodov. V produktivite sú najlepší Larkin(40kb), Bertuzzi(38) a tretí je český obranca Hronek(29). V bráne najviac nastupuje Bernier s priemerom 2,9 góla na zápas a úspešnosťou 90,8%.

Pôjde o tretie vzájomné stretnutie týchto tímov v tejto sezóne. Predošlé dve sa odohrali v Detroite kde najprv Pittsburgh vyhral 5-1 a potom 2-1 v predĺžení. Pointou tohto tipu nie je len rozdielna forma a motivácia tímov, ale aj fakt, že Detroit hrá dnes už tretí zápas po sebe. Najprv prehral 14.2. 4-1 v New Yorku s New Jersey, potom nasledoval presun do Bostonu kde včera prehrali rovnakým výsledkom 4-1, odtiaľ zasa presun do Pittsburghu kde sa predstavia ani nie po 24 hodinách od konca posledného duelu. Aj keď logistika NHL tímov je na špičkovej úrovni aj toto sa podľa mňa prejaví na výkone tímu a preto si zahrám výhru domácich.

Tiket



Chat