• Dátum: 15.02.2020
  • Tip: Zvolen
  • Kurz: 1.5

V slovenskej lige na seba narazia dva tímy vo veľmi odlišných formách. Zatiaľčo domáca Detva prehrala posledných 5 duelov a to dokonca bez zisku bodu tak hosťujúci Zvolen vyhral posledných 7 zápasov a ja očakávam, že tieto série budú natiahnuté v podaní oboch tímov.

Detva je v tabuľke na 12. mieste a aj keď je ešte stále v hre o desiate miesto znamenajúce predkolo play-off tak pohyby v kádri nenasvedčujú, že plánuje oň bojovať. Mužstvo v priebehu sezóny tiahol hlavne prvý útok v zložení Šišovský(prestup do Vítkovic) - Ján Sýkora(zranený) - Peter Zuzin(Zvolen), ktorý hral skutočne veľmi dobre a postupne v priebehu sezóny dostali všetci títo hráči šancu v reprezentácii v ktorej sa objavil aj kľúčový obranca tímu Martin Chovan, ktorý dnes prestúpil do Popradu. A tak je aktuálne najproduktívnejším hráčom Gašpar s 21 bodmi pričom druhý Podešva ich má len 13. Brankárskou jednotkou je Roman Petrík s 91% úspešnosťou zákrokov a priemerom 3,19 gólu na zápas.

Zvolen je v tabuľke aktuálne na štvrtom mieste. Na tretie Košice strácajú 5 bodov a na piaty Poprad majú náskok len dvoch takže je pre nich dôležitý každý zápas. Tím tiahnu svojimi výkonmi legionári McPherson(53kb), Trotter(49kb), Corrin(39kb). V závere prestupového termínu síce stratili Špirka, ktorý odišiel do Trenčína, ale získali práve z Detvy Zuzina, ktorý dal hneď v prvom zápase hattrick a z Litvínova Juraja Mikuša, ktorý v 6 dueloch urobil 9 bodov.

V minulej sezóne odohrali mužstvá 6 vzájomných zápasov a v piatich bol úspešnejší Zvolen aj keď treba dodať, že až dvakrát v predĺžení. V tejto sa zatiaľ odohrali tri zápasy - dva vyhral Zvolen a jeden Detva.

Zdá sa, že Detva sezónu už len dohráva, zato Zvolen vyzerá byť teraz v skvelej forme a v aktuálnom kurze 1,50 určite vidím solídnu hodnotu a očakávam jeho pád niekde na hranicu 1,35.

Tiket



Chat