• Dátum: 15.02.2020
  • Tip: D.Schwartzman
  • Kurz: 1.41

V semifinále antukového turnaja ATP v Buenos Aires si zahrám výhru domáceho hráča Diega Schwartzmana v dueli s prekvapením tohto turnaja Pedrom Sousom.

Diego Sebastian Schwartzman je 27-ročný argentínsky tenista, ktorý je aktuálne v rebríčku na 14. mieste pričom jeho maximom je 11. pozícia. Je to hráč, ktorý nemá až taký výrazný servis a je dobrý v dlhých výmenách takže antuka je preňho naj povrchom(dokázal na nej vyhrať tri turnaje ATP, mimo nej len jeden na harde v Los Cabos). V tejto sezóne má bilanciu 9/5. Na harde to má 4/4 keď prehral s Hurkaczom, Thiemom, Medvedevom a Djokovičom. Potom už išiel na antuku do Cordoby kde porazil Munara, Ramosa Vinolasa a Djereho a prehral vo finále s Garinom. Na aktuálnom turnaji vyhral dvakrát v troch setoch s Delbonisom a Cuevasom.

Pedro Sousa je 31-ročný portugalský hráč, ktorý je v rebríčku až na 145. mieste pričom jeho maximom bola 99. pozícia. Mimo antuky kde je najsilnejší sa občas predstavil na harde, ale napr. v hale má za celú kariéru bilanciu len 2/1 a na tráve 2/3. Túto sezónu má zatiaľ bilanciu 5/4. Na Australian Open skončil už v prvom kole kvalifikácie s Mottom. Na challengri v Punta del Este síce vyradil Cerundola, ale skončil v druhom kole na Gianessim. V Cordobe prehral v prvom kole kvalifikácie s Ficovichom. Paradoxom je, že v kvalifikácii prehral aj na tomto turnaji. Tam najprv porazil Carusa a potom prehral s Bagnisom. Ako lucky loser išiel do hlavnej súťaže kde postupne vyradil Diaza Acostu, Kovalíka a Monteira. Dovolím si povedať, že na tomto turnaji mal veľký kus šťastia pretože z 5 odohratých zápasov mali jeho súperi až v troch prípadoch viac brejkbalov ako on, v dueli s Bagnisom to bola remíza a viac mal len v dueli s Acostom.

Pôjde o druhý vzájomný zápas týchto hráčov. Ten prvý sa hral v roku 2013 a vyhral ho Sousa 7-5 v treťom sete. To je však už šesť rokov stará záležitosť. Odvtedy sa Schwarzman veľmi zlepšil a ja očakávam, že v domácom prostredí túto prehru súperovi z druhej stovky rebríčka vráti.

Tiket



Chat