• Dátum: 14.02.2020
  • Tip: Méně než 2.5
  • Kurz: 1.84

V 1. kole jarnej časti pôjde obom tímom o veľa. Samozrejme nie je to kľúčový zápas z pohľadu záchrany, ale obom tímom by prehra najmä z psychologického hľadiska mohla veľmi ublížiť. Oba tímy preto pôjdu do zápasu najmä z cieľom neprehrať a určite ani jeden tím nebude chcieť inkasovať ako prvý. Ide o stretnutie predposledného tímu z posledným, kde bodový rozdiel je len jeden bod v prospech domácich.
Nitra – v priebehu zimnej prípravy zmenil klub majiteľov a do klubu vstúpil ukrajinský investor. Plány ako vždy pri takejto zmene sú veľkolepé do budúcna, no zmeny v hráčskom kádri nie sú až také zásadné a kvalita tímu sa výrazne nezlepšila. Cieľ je jasný, zachrániť ligu, no nebude to jednoduché. Káder sa veľmi nezmenil a tak aj v jarnej časti môže byť najväčším problémom pre Nitru strieľanie gólov. Tých dala Nitra najmenej v lige – 18 zápasov – 14 gólov.
Pohronie – káder si prešiel výraznejšími zmenami, no myslím, že stále to budú mať so záchranov ligy náročné. Do Nitry pôjdu najmä s cieľom neprehrať a určite nebudú chcieť otvoriť hru. Budú trpezlivo čakať a vychádzať zo zabezpečenej obrany. Prehra v Nitre by im situáciu so záchranov veľmi skomplikovala, preto určite budú chcieť najmä dobre brániť. Remíza by pre nich bola dobrá, ak by sa ujali vedenia v zápase, obranný val by určite do konca zápasu ešte viac vystužili. Kvalita v ofenzíve nie je taká, že by tiež mali ľahko strieľať góly. V posledných dvoch zápasoch jesennej časti dosiahli dve víťazstvá (doma 2:1 proti Seredi a vonku s Trenčínom 1:0), na 3 góly im stačilo v týchto dvoch zápasoch 5 striel na súperove brány. Efektivita skvelá, no asi to takto dlhodobo nebude fungovať.
V tomto zápase budú oba tímy silnejšie v defenzíve, akýkoľvek strelený gól bude signálom pre vedúci tím zamerať sa ešte viac na defenzívu a pre prehrávajúci tím bude náročné presadiť sa do prehustenej obrany. Oba tímy mali problém so strieľaním gólov a v tomto zápase by sa to malo potvrdiť.

Tiket



Chat